Guide: Hvordan vælger du den optimale kontorstol?

Det kan være svært at vælge den perfekte kontorstol, ofte indeholder produktbeskrivelser af kontorstole ord som synkronvip og vægtjustering, som ikke nødvendigvis giver mening for den almene bruger. Derfor har vi lavet følgende guide, så du kan vælge den optimale kontorstol til netop dig. 

Hvad er dit behov? 

Først skal du gøre op med dig selv, hvilket formål din kontorstol har. Har du en aktiv hverdag, hvor du ofte er væk og maksimalt sidder én halvtime ad gangen? Eller sidder du otte timer dagligt? Kravene til kontorstolen varierer, men som udgangspunkt er det vores erfaring, at folk typisk undervurderer tiden de sidder i deres kontorstol. 

Har du konkluderet, at du ofte sidder længere tid ad gangen i din kontorstol? Så kan du med fordel tjekke Canadian Ergo serien ud. Særligt for denne serie, er at stolene er udstyret med memory foam. Som former sig efter din krop, hvilket sikrer komfort og god siddepostion. Sidder du derimod kortere tid ad gangen, typisk under 2 timer om dagen, så kan du se nærmere på vores W-serie. Her får du en masse 'value for money'. W-serien tilbyder god komfort med velpolstrede sæder og god rygstøtte til en billig pris. 

Kontorstolene & deres indstillinger 

For en udefrakommende kan kontorstolene og deres funktioner virke som en jungle. Hvilke funktioner har du præcis brug for? Herunder kan nærlæse funktionerne, og hvilket formål de har for brugeren. 

1. Højdejustering

Alle moderne kontorstole har højdejustering, funktionen som tillader forbrugeren at  at køre kontorstolen op og ned. Men overraskende mange benytter ikke funktionen korrekt, og sidder derfor forkert på stolen. Her er det vigtig, at sætte sig tilbage i sædet og justere stolen, således at knæene bøjer i en 90 grader vinkel.

2. Sædedyberegulering 

Funktionen som tillader dig at bevæge sædet frem og tilbage. Udover at give muligheden for øget komfort, kan denne funktion være relevant for dig, som er lavere end de fleste. Så du kan skubbe sædet tilbage og derved forhindre, at sædet afskærer blodtilførselen. 

3. Rygjustering 

Giver dig mulighed for at rykke ryggen af kontorstolen op eller ned. Særligt relevant for dig, som gerne vil have en nakkestøtte på din kontorstol. 

4. Synkronvip & Vægtjustering

Synkronvip sikrer at stolens sæde automatisk følger med, når man læner sig tilbage i kontorstolen. Disse stole har som oftest også vægtjustering, enten automatisk eller manuel. Hvilket sikrer at synkronvippet er indstillet til din vægt. 

5. Sædevip

Med sædevip kan du let tilte dit sæde, enten fremad eller bagud. 

Tilvalg til kontorstolen

Som udgangspunkt findes der to tilvalg, som man kan foretage sig når man køber en kontorstol. Armlæn og nakkestøtte. Armlæn er en smagssag, men når du sidder ved et tastatur skal de underarme gerne hvile, enten på armlæn eller et skrivebord. Ellers belaster du nakken og skuldrene unødvendigt. Nakkestøtten kan spare dig for megen unødvendig smerte i nakken og skuldrene. Den er således med til at aflaste begge dele. Hvis du sidder i en kontorstol en hel arbejdsdag, anbefaler vi som udgangspunkt både armlæn og nakkestøtte.