Hjemmekontor - Hvad har du brug for?
hjemmekontor - hvad har du brug for? blog kontor-inventar.dk

Corona pandemien har sat sit spor på arbejdslivet, og flere og flere tyer til hjemmekontoret. Mange er hjemsendte fra enten job eller studie, og for nogle kan det måske være svært at skelne mellem den hjemlige hygge og de mere seriøse arbejdsopgaver.

Med et ordentligt hjemmekontor og de rigtige møbler, giver du dig selv de omgivelser du har brug for, for at kunne stille skarpt og yde dit bedste - selv i disse hjemlige omgivelser. Et hjemmekontor kan tage sig ret så forskelligt ud, og du kan vælge mellem et væld af møbler, når det kommer til indretningen. 

I denne guide/artikel/blog, eller hvad vi nu skal kalde den, får du en hurtig gennemgang af de kontormøbler der giver bedst mening på et hjemmekontor. Vi gennemgår desuden nogle af de typer borde, stole og tilbehør der matcher bedst med forskellige behov.

Hvor kan jeg sætte mit hjemmekontor op?

Det kommer naturligvis helt an på, hvordan dit hus eller din lejlighed ser ud. Men det korte af det lange er, at du kan lave et hjemmekontor lige hvor du har lyst - det handler nemlig i langt højere grad om at vælge de møbler der bedst komplimenterer det område, du nu engang har valgt.

Hvis du ikke har mulighed for at dedikere et helt rum til kontor, kan du gøre som mange andre, og sætte din arbejdsplads op enten i stuen eller på soveværelset. I mange tilfælde behøver du ikke meget mere end et hjørne, for at få det til at fungere.

Hvilke kontormøbler har jeg brug for på mit hjemmekontor?

Endnu engang må vi indrømme at der er mange forskellige måder at sætte et hjemmekontor op på. Måske føler du dig allerede ret godt tilpas ved spisebordet eller i én af stuens lænestole - dine almindelige møbler indbyder dog ikke altid til lige meget produktivitet, og for nogle er det decideret ‘farligt’ at sætte sig alt for godt tilpas i boligens eksisterende elementer.

Vi anbefaler som udgangspunkt to elementer i et godt hjemmekontor:

  1. Et godt skrivebord - allerhelst et hæve sænkebord.
  2. En god kontorstol

Hæve sænkebord

Med et godt hæve sænkebord, giver du dig selv mulighed for at indtage et væld af forskellige positioner i løbet af arbejdsdagen, uden at du reelt behøver at flytte dig fra din plads. Med et godt hæve sænkebord har du plads til alle dine papirer, redskaber og skærme, og kan veksle mellem siddende og stående positioner som det passer dig.

 

Flere studier viser at en stående position både effektiviserer møder, og giver brugeren bedre fysiske forhold på arbejdspladsen - det er simpelthen sundt at stå op i løbet af arbejdsdagen.

Med et hæve sænkebord er det desuden muligt for flere forskellige personer at benytte bordet i løbet af dagen. Deler du arbejdsstation med en partner, kan dette være en kæmpe fordel.

Kontorstol

En god kontorstol er udviklet til at give dig det bedste udgangspunkt for både korte og lange arbejdsdage. Stolene er designet for maksimal komfort, men også for at sikre dit velvære dag efter dag, uge efter uge. Valgmulighederne er mange, og du kan få stole i nærmest alle størrelser og forme. Fælles er det dog, at en god kontorstol giver dig langt bedre forhold på lang sigt, end en klassisk lænestol eller spisebordsstol.

Størstedelen af nutidens kontorstole er desuden justerbare så man tror det er løgn. Udover højdejustering, er der på masser af modellerne muligheder for at justere på hældning, nakkestøtte, støtte i lænden osv. Ligesom med skrivebordet, har du altså mulighed for at skifte din position i løbet af dagen, mens møblet hurtigt kan justeres til en ny bruger.

Hæve sænkebord til hjemmekontor

Et hæve sænkebord kan indtage mange former, men én ting er fælles for dem alle. De kan, som navnet antyder, justeres i højden. De enkelte modeller kan have vidt forskellige hæve sænke intervaller. Er du lavere eller højere end gennemsnittet, kan det derfor være en idé at kigge de forskellige muligheder igennem, så du er sikret et bord der passer både når du sidder og står.

Hæve sænkeborde fås desuden i masser af forskellige størrelser, så du næsten uanset rummets størrelse, har plads til et godt skrivebord. Nogle modeller fylder godt i omgivelser, mens andre er dejlig kompakte, og kan monteres i et hjørne. De allermindste borde er designet til énmands brug, og fungerer glimrende på et kompakt hjemmekontor.

Et populært hæve sænkebord - ConSet 501-33 ⬇️

 

 

Overvej et vægmonteret hæve sænkebord

Et godt tip, hvis du har begrænset med gulvplads til opsætningen af dit kontor, er det værd at overveje muligheden for et vægmonteret hæve sænkeborde. I denne situation vælger du blot et vægmonteret hæve sænke stel - det monteres direkte på væggen og optager derfor ingen gulvplads. 

Sådanne stel kan med fordel placeres i rummets hjørne eller i snævre lokaler, hvor der er begrænset med plads. Herefter vælger du blot en bordplade, der matcher dine behov, og så er du sådan set godt på plads.

Se f.eks.

ConSet 501-19 Vægmonteret Hæve sænke stel ⬇️

 

 

Mange synes måske at tanken om et klodset skrivebord i et ellers flot hjem, kan virke lidt underlig. Men langt de fleste hæve sænkeborde er i dag designet ekstremt flot, og med masser af valgmuligheder ift. både farve, størrelse og udformning. På stort set alle borde kan du således selv vælge farve på stellet, samt farve, størrelse og form på selve bordpladen.

Vælg det rette skrivebord

Hos Kontor-Inventar.dk kan du vælge mellem et bredt udvalg af skriveborde til hjemmekontoret. Blandt de mest populære finder du hæve sænkeborde fra danske Conset, hvor både kvalitet og design er helt i top. Med skriveborde fra Conset kan du stort set få lige det bord du ønsker dig. Her er nemlig masser valgmuligheder ift. design, størrelser og udformning - den optimale løsning til de meget diverse hjemmekontorer.

Se alle hæve sænkeborde her ➡️ ➡️ ➡️ https://kontor-inventar.dk/collections/haeve-saenkeborde  

Kontorstol til hjemmekontor

En god kontorstol er alfa-omega hvis du vil give dig selv de bedste betingelser på hjemmearbejdspladsen. Heldigvis er der masser af valgmuligheder, og helt sikker én model der matcher dine behov.

Gode kontorstole giver dig mulighed for at skifte position i løbet af dagen, og afhængig af din fysik kan behovene for justering være ret forskellige. Derfor kan det være en god idé at vurdere, hvilke muligheder du søger i en kontorstol, og derfra forsøge at indsnævre udvalget. Alle kontorstole kan justeres i højden, men mange giver dig også et væld af andre muligheder.

Justerbar kontorstol - Canadian Ergo Comfort Soft

Find det rette materiale

En anden faktor, når det kommer til valg af kontorstol, det materiale der er benyttet til at lave stolen. Hvor nogle foretrækker en blød og ekstremt komfortabel kontorstol, ønsker nogle måske et hårdere eksemplar, hvor du virkelig mærker støtten i ryggen. 

Nogle stole er desuden med ryg i net-materiale, så de ikke isolerer det store, men til gengæld giver din ryg mulighed for at ånde, selv på de allervarmeste dage. Overvej hvilket niveau af komfort du søger, og under hvilke forhold du almindeligvis foretrækker at arbejde - det indsnævrer mulighederne gevaldigt, og hjælper dig godt på vej til at finde den helt rigtige kontorstol til hjemmekontoret.

Se vores udvalg af kontorstole her ➡️ ➡️ ➡️ https://kontor-inventar.dk/collections/kontorstole

Hvad har jeg ellers brug for på min hjemmearbejdsplads?

Som nævnt tidligere i indslaget, er det i høj grad op til dig selv at vurdere hvad du har brug for på dit hjemmekontor. Med et godt skrivebord og en god kontorstol er du dog godt på vej, og klar til at gribe en anderledes arbejdsdag an. Der er naturligvis mængder af tilbehør og elementer du ellers kan tilføje til din nye arbejdsplads, men herunder giver vi dig et kort overblik over de kontormøbler der (udover bord og stol) i højest grad benyttes på et hjemmekontor:

Opbevaring

Har du brug for lidt ekstra opbevaringsplads på dit hjemmekontor, kan du overveje et lille skab eller én af de populære skuffekassetter. 

Se f.eks.

EPF ECO - Reol med 2 rum
Hvid reol med to hylder til kontoret

https://kontor-inventar.dk/collections/reoler-skabe/products/epf-eco-reol-med-2-rum

eller

EP XTRA - Skuffekassette med 4 skuffer
sort skuffekassette med fire skuffer og lås
 

Se vores samlede udvalg af opbevaring til hjemmekontor her ➡️ ➡️ ➡️ https://kontor-inventar.dk/collections/opbevaring

Akustik

Deler du med et hjemmekontor pludselig arbejdsplads med dine børn, kan bare den mindste smule afskærmning gøre en verden til forskel. Vi tilbyder et væld af akustikløsninger til både hjemmekontor og arbejdsplads.

Se f.eks:

Eco Soft - Skærmvæg

 

sort akustisk frontskærm til kontor eller hjem

 

 

eller

Eco Soft - Frontskærm
eco soft sort frontskærm akustisk til kontor

Har du brug for hjælp til at indrette dit nye kontor?

Hos Kontor-inventar.dk finder du et stort udvalg af møbler til både arbejdsplads og hjemmekontor. Har du brug for hjælp til at finde de helt rigtige møbler, hjælper vi dig meget gerne på over telefon eller mail. Det kan også være du søger et produkt, du ikke umiddelbart kan spotte på vores side - giv os et kald, det kan være vi kan hjælpe alligevel.

Vi håber at denne guide har inspireret dig bare en lille smule, til at gøre dit hjemmekontor til et rart og praktisk sted for dig selv.HjemmekontorKontor-inventar.dkKontormøbler